Cirkónium fogpótlás

A cirkónium koronák és hidak olyan erős anyagból készülnek, hogy bármelyik fog pótlására használhatók a szájban,  ellenállnak az elülső fogak, valamint a hátsó fogak csikorgási nyomásának is.
A normál túlságosan forró / hideg érzetek, amelyeket más koronákkal érzünk, általában nem fordul elő az elektromos vezetőképesség hiánya miatt.
Kinézetük olyan közel áll a természetes fogakéhoz, hogy nehéz észrevenni a különbséget, ez a minőség teszi nagyon kedvelté és a leggyakrabban választott pótlássá a fogászati ​​munka során.
Mivel a cirkónium molekuláris szerkezete kristályos, keményebb és erősebb a fémnél és a porcelánnál.
A kerámia, a pótlások készítésekor használt hagyományos anyag, azonban a teljes kerámia pótlás sokkal könyebben törik, ennek elkerülése érdkében a koronákat fémből, ebben az esetben cirkóniumból készítjük, amit kerámiával csupán leplezünk. A cirkónium adja a fog erős vázát, míg a kerámia a természetes fog megjelenését kölcsönzi.

 Amikor egy esztétikai, elülső fog pótlásáról van szó, mindenképpen a cirkon koronát ajánljuk, mivel nagyon hasonló a természetes foghoz, például a fényt is ugyanúgy tükrözi.

Mi is az a korona?
A korona egy fogászati ​​helyreállítási forma, amivel foghiányt pótolunk. A precíz kidolgozásának köszönhetően teljesen lefedi, körülveszi a fogat vagy a fogászati ​​implantátumot.

Elkészítés menete

 
1. Alkalom
A természetes fog szerkezetének egy részét eltávolítjuk, ez az úgynevezett csiszolás fázisa.
Ennek a folyamatnak végén veszünk egy lenyomatot, aminek alapján elkészül a pótlás. Ez a fogazatunk “térképe”.
Lehetőség van ideiglenes korona felépítésére esztétikai szempontból. Amikor az új cirkónium koronák elkészülnek, az ideiglenes koronák eltávolításra kerülnek.
2. Alkalom
A lenyomat alapján a fogtechnikai laborban elkészítik a pótlás vázát, mellyel a második alkalommal rendelőnkben egy vázpróba történik. Ez mindösszesen néhány percet vesz igénybe. Apróbb korrekciók itt még történhetnek. Ezután a váz visszakerül a technikushoz, ahol a kerámia leplezés történik.
3.Alkalom 
Ez az úgynevezett nyerspróba, ahol a fogszín véglegesítése történik. Ennek az a fontossága, hogy a pótlásunk formája és színe, a meglévő fogainkkal minél tökéletesebben harmonizáljon.
4. Alkalom 
Itt történik a végleges pótlásunk átadása. A fogorvos beragasztja az elkészült pótlást és részletes tájékoztatást nyújt a páciens számára, a pótlás megfelelő tisztításáról és természetesen a gyógyulási folyamatról.

Szeptember hónapban kedvező áron kínáljuk Önnek!
Cirkónium korona vagy hídtag
55.000 Ft helyett mindösszesen 49.500 Ft

Share:

Vélemény, hozzászólás?