Prevenció

Biztosan mindenki ismeri a népszerű mondást: “A megelőzés jobb, mint a gyógyítás”.
Ez a fogászatban  sincs másként,  hiszen megelőzhetjük a fogazat problémáinak, betegségeinek kialakulását, amivel elkerülhetőek a drága és fájdalmas kezelések.

Fontos, hogy elegendő figyelmet fordítsunk gyermekeink fogazatára és a helyes szájápolási hagyományaink átadására!

A prevenció fogalmán az orvostudományban és az orvosi gyakorlatban az egészség megőrzését és a betegségek megelőzését értjük.
Ebbe beletartoznak azok az elméleti ismeretek, amelyek valamely tisztázásához, rizikófaktorainak feltárásához, ill. kialakulásának meggátlásához szükségesek, valamint azok a gyakorlati módszerek, melyekkel a megelőzés végrehajtható.
A prevenciónak a terápiával, a gyógyítással szemben az egyénre és a társadalomra vonatkoztatott előnyein kívül gazdaságossági haszna is van:
a megelőzés módszerei kisebb anyagi ráfordítást igényelnek, mint a már kialakult betegség gyógyítása.

A prevenciós kezelés megakadályozza a fogak elvesztését vagy más betegségek kialakulását. A cél az, hogy a fogakat a lehető legegészségesebb formában tartsuk.
Látogatásson el félévenként fogorvosához egy konzultációra és előzze meg a fenti problémák kialakulását.

Megelőző fogászati eljárások

A rendelőben

A polírozás fogászati ​​tisztításként is ismert. A fogászati ​​tisztítás magába foglalja a a fogkő eltávolítása mellett, a legkisebb lerakódás, elszíneződés és lepedék eltávolítását, amelyek az otthoni tisztitással nem vagy csak nehezen elérhetőek.
A rendszeres és professzionális polírozás létfontosságú a fogak egészségének megőrzéséhez!

A barázdazárás során egy a fogszínű, kompozit anyaggal kitöltik a hátsó fogak apró barázdáit, így nem válnak a baktériumok tenyésztési helyévé, mivel megakadályozza azok szaporodását. A tömítőanyagok használata jelentősen csökkenti a fogszuvasodás kockázatát azáltal, hogy az élelmiszereket és a baktériumokat az üreges területektől távol tartja.
Gyermekeknél gyakran alkalmazzák, a fogak egészségének megóvása érdekében!

Otthonában

Önnek is fontos szerepe van a betegségek megelőzésében!
Az említett eljárások csak akkor segíthetnek fogai egészségének megőrzésében, ha rendszeresen látogatja fogorvosát, azonban a hatékony megelőzés otthon kezdődik, és nem tudjuk eléggé hangsúlyozni a jó szájhigiénés rutin fenntartásának fontosságát Ön és családja számára. Használjon mindennap fogselymet fogai tisztántartására és soha ne feledkezzen meg a fogmosásról sem, akár naponta többször is.

Bővebb információért és személyes konzultációért keressen minket elérhetőségeink egyikén !